Hoe reinig je kunst nagel penselen?

Hoe reinig je kunst nagel penselen?

Wat is de beste manier om je nagel penselen schoon te maken en houden? Wij leggen het aan je uit.

Voor het zetten van kunstnagels of het maken van nail art gebruik je in de meeste gevallen een kunst nagel penseel met haren.

Deze nagel penselen zijn in veel verschillende vormen en soorten verkrijgbaar. Zo zijn er penselen met echte haren (Kolinsky) en synthetische haren. Wat je tegenwoordig ook veel ziet zijn de siliconen penselen. Deze zijn geschikt voor alle soorten kunstnagels en ook nog eens eenvoudig schoon te maken.

Daarnaast is er ook verschil tussen gel en acrylpenselen. 

Het verschil zit 'm in de vorm van de haren. De gelpenselen hebben rechte haren en de haren van een acrylpenseel lopen in een punt. 

De vorm van de haren heeft ook gevolgen voor het schoonmaken van het penseel. Ook het materiaal waar je mee werkt (gel of acryl) heeft grote invloed in de werkwijze van reinigen.

 

Het schoonmaken van een gelpenseel:

- Tijdens het zetten van je gelnagels is het belangrijk om je penseel tussendoor af te nemen, zodat er geen gel kan ophopen. Je kan dit doen door de haren met een cleaner af te nemen met een celstofdepper. Wrijf je penseel over een keukenrol of een dental towel. Let op dat je dit met de haren mee doet. In principe is dit voldoende om je gelpenseel schoon te houden. 

- Wil je het gelpenseel een keer grondig reinigen? Maak dan gebruik van een brushcleaner en een speciale reinigingsbox.  Plaats het penseel in een van de houders en zorg ervoor dat de haren niet de bodem raken. Laat nu je penseel enige tijd in de brushcleaner hangen. Na het weken van de haren maak je deze droog en berg je het penseel op, zonder dat de haren in de war kunnen gaan.

 

Het schoonmaken van een acrylpenseel:

Eigenlijk is dit niet helemaal de correcte titel. Een acrylpenseel kun je eigenlijk niet schoonmaken, maar je reinigt acrylpenseel tijdens het zetten van je acrylnagels. Doe je dit niet, dan wordt de acryl hard en kun je het penseel weggooien. Hardgeworden acryl krijg je er namelijk bijna nooit meer uit.

Hoe kun je dan het acrylpenseel het beste behandelen?

Hou je acrylpenseel schoon tijden het zetten en verwijder direct achtergebleven acryl. Doop je acrylpenseel regelmatig in de liquid en wrijf het dan al draaiend schoon op een celstofdepper, keukenpapiertje of een dental towel. Zit er nog een klein stukje acryl in? Duw dan voorzichtig met een bokkepootje met de haren mee het stukje eruit. Doe dit voorzichtig, anders beschadig je de haren.

Ook voor het acrylpenseel geldt dat een intensieve reiniging uitstekend gaat met de speciale acryl brushcleaner en de bijpassende reinigingsbox voor penselen.

Giet voldoende vloeistof in de reinigingsbox, zodat alle haren in de vloeistof staan. Let erop dat de haren de bodem niet raken. Na enige tijd inweken, maak je de haren droog met een dental towel of een celstofdepper.

Berg nu je penseel op, zonder dat de haren in de war raken.

 

Voor zowel het gel - als acrylpenseel geldt dat het aan te raden is om een plastic kapje over de haren te doen wanneer je het penseel niet gebruikt.  

Zo hou je de haren netjes en heb je lang plezier van je penseel.

 

Succes!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »