Hoe verwijder je kunstnagels?

Hoe verwijder je kunstnagels?

Er zijn veel verschillende soorten kunstnagels. Het verwijderen ervan is per soort verschillend. Wij leggen uit hoe je het beste kunstnagels kan verwijderen.

Een terugkerende klus van het dragen van kunstnagels is het verwijderen ervan. 

Bijvoorbeeld wanneer een deel van de nagels is afgebroken of je wil een ander kleurtje erop aanbrengen. 

Wat is nu de beste manier om je kunstnagels te verwijderen? 

We leggen het graag aan je uit:

 

Algemene tips bij het verwijderen van kunstnagels: 

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de kunstnagels beter niet kunt afknippen of scheuren. Hiermee bestaat namelijk de kans dat je de natuurlijk nagel beschadigd. Dit kan tot gevolg hebben dat je wondjes maakt en er geen nieuwe nagels op kunt aanbrengen.

Wanneer je merkt dat er een stuk van je nagel is afgebroken of deze zit los, neem dan direct contact op met je nagelstyliste. Zet je bij jezelf nagels? Ga dan zo snel mogelijk aan de slag om je nagels te repareren. Eventueel kun je tijdelijk een pleister om je vingernagels doen om verdere beschadiging te voorkomen. 

Ga niet punniken aan je vingers of nagels. Hiermee maak je het alleen maar erger.

Is de beschadiging aan het uiteinde van de nagel? Dan kun je deze met een vijl proberen te verwijderen. Vijl voorzichtig en niet te ruw. Heeft dit geen effect? Of wordt de beschadiging groter, stop dan direct.

 

Hulpmiddelen voor het verwijderen van kustnagels.

De laatste tijd zijn er veel hulpmiddelen bijgekomen welke het verwijderen van kustnagels een stuk makkelijker maken.

Je hebt o.a.:

* De remover clips. Deze clips klem je om de uiteinde van de vingers. In de clips doe je een celstofdepper met bijvoorbeeld aceton of gellak verwijder. 

* Nailsoakers; Deze dopjes vul je met bijvoorbeeld aceton of acrylverwijderaar en brengt ze vervolgens aan over de vingertoppen. De vloeistof kan nu weken.

* Remover wraps:Wraps zijn kleine stukjes folie met een celstofdepper. De celstofdepper bevochtig je met bijvoorbeeld aceton of gellak remover. Daarna breng je ze aan op de kunstnagels.

* Manicurebowl: Geschikt voor alle soorten vloeistoffen. Giet een klein beetje in de gaatjes en laat de nagels weken.

 

Het verwijderen van gellak.

Gellak is een van de simpelste kunstnagels om te verwijderen. Je begint met het wegvijlen van de topcoat, dit doe  je met een nagelvijl. Een boomerang vijl is het handigste, vanwege de vorm.

Gebruik gellak remover of aceton om de gellak te verwijderen. 

Laat de gellak even weken in de vloeistof, de tijd die hiervoor nodig is zal afhankelijk zijn hoeveel laagjes er zijn aangebracht.

Na enige tijd kun je de gellak verwijderen. Je kunt hiervoor een woodstick of een bokkepoot gebruiken. Wees voorzichtig dat je de natuurlijke nagels niet beschadigd.

 

Het verwijderen van acrylnagels:

Acrylnagels zijn te verwijderen met acrylverwijderaar vloeistof of aceton. Op zich niet moeilijk, maar een acrylnagel is over het algemeen heel sterk, het duurt daarom ook wat langer om deze te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om eerst een flink deel af te vijlen. Als je daarvoor een nagelfrees gebruikt, gaat het al wat sneller. Het laatste deel van de acrylnagels kun je dan verwijderen door middel van de aceton of acryl remover. 

Laat de acrylnagels enige tijd weken, en verwijder de los gekomen acryl met een bokkepoot of een woodstick. Let daarbij op dat je natuurlijke nagels niet beschadigd.

 

Het verwijderen van gel nagels:

Gelnagels zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Dit maakt het wat lastiger om ze te verwijderen. Gelnagels zijn alleen te verwijderen door middel van het weg vijlen. Er is geen vloeistof welke de gelnagels kan oplossen. Ook hier geldt dat je met een nagelfrees snel en zorgvuldig de 'oude gel' kan verwijderen. 

 

 

Na het verwijderen van je kunstnagels;

Het blijft belangrijk om je nagels en nagelriemen te verzorgen. Kies je ervoor om (voorlopig) geen kunstnagels te zetten, dan kun je in het begin een nagelverharder gebruiken om je nagels wat steviger te laten worden. 

Het gebruik van nagelriemolie en handcreme raden we eigenlijk altijd aan. Hiermee hou je je nagels en handen in optimale conditie.

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »