Hygiëne in je salon/werkruimte.

Hygiëne in je salon/werkruimte.

Wanneer je met beautyproducten werkt is het zeer belangrijk om hygiënisch te werken. Wij geven je tips waar je op moet letten.

Ik weet niet hoe het met jou is, maar schoonmaken is niet mijn leukste bezigheid. Helaas ontkom je er niet aan om hygiënisch te werken. Zowel tijdens de behandeling als in je werkruimte is netheid en properheid zeer belangrijk

Hier wat tips waar je om moet letten:

Algemene tips:

- Maak gebruik van wegwerp materiaal. (disposables) Hiermee verklein je de kans dat bacteriën en schimmels zich kunnen verspreiden via klanten. Je kunt hierbij denken aan dental towls, celstofdeppers, wattenschijfjes,tissue, enz.

- Reinig je RVS materiaal met een ultrasoon en Podisan

- Podisan gebruik je ook voor het reinigen van oppervlakken, instrumenten en apparatuur.

- Alcohol is een uitstekende ontsmetter. Niet alleen voor de gesloten huid, maar ook voor kleine oppervlakken.

- Reinig je salonvloer dagelijks, je werkblad en je instrumenten reinig je na iedere klant. Wekelijks je gehele salon reinigen, inclusief je lampen, deurgrepen, kasten, koffiezetapparaat, enz.  Vergeet je plafond en lampen niet.

- Lucht je salon regelmatig. Droge lucht is makkelijker te verwarmen (beter voor het milieu) en je hebt minder last van stofdeeltjes, schimmels, enz.

- Het dragen van handschoenen is onmisbaar bij bepaalde handelingen. Tijdens het zetten van kunstnagels is het zelfs tijdens de gehele behandeling een must! Kies voor een Nitril of Vinyl handschoen en liever niet voor een latex variant. Je kunt namelijk voor latex een allergie ontwikkelen en dat is niet de bedoeling. 

- Ook dagelijks je prullenbak legen hoort bij de taken. Hiermee voorkom je dat de bacteriën zich kunnen verspreiden. 

- Voor o.a. nagelsalons: Laat je klant bij binnenkomst de handen wassen met antibacteriële zeep. Nadat de klant heeft plaatsgenomen, laat je de klant met antibactiële gel de handen nogmaals insmeren. (deze hoef je niet af te spoelen)

 

* Wat kun je nog meer doen?

- Zorg dat je zelf fris en schoon bent. Dat wil zeggen gewassen en schone kleding aan. Eventuele met logo. Geen plamuurlaag make-up, maar beperkt en netjes. Je nagels zijn schoon en verzorgt.

- Was ook jouw handen wanneer jouw klant ook de handen wast. Zo geef je direct het goede voorbeeld. 

- Wanneer de klant tussendoor de handen wast, maak dan de tafel stofvrij,

- Er zijn voor bepaalde branches codes die vast hebben gesteld hoe je behoort te werken qua hygiëne. Controleer of dit voor jouw branche ook van toepassing is.

- Voor visagisten geldt dat penselen, kwasten en borstels goed gereinigd moeten worden. Voor kwasten voor poeders, gebruik je water en zeep. Poeders nemen geen bacteriën op. Je kunt babyzeep gebruiken, dan is zacht van aard en ruikt ook nog eens heel lekker. Penselen en kwasten van bijvoorbeeld foundation of lip penselen, reinig je met een desinfecterende zeep. 

- Maak je gebruik van een oogpotlood? Slijp dan na iedere klant een stukje af. Oogpotloden zijn namelijk erg gevoelig voor bacteriën.  Ook mascara is gevoelig voor bacteriën. Gebruik daarom een wegwerp borsteltje. 

- Lippenstift is ook een bron van bacteriën. Breng deze nooit direct aan op de lippen, maar gebruik een lip penseeltje of een spateltje. 

 

Hopelijk is het met deze tips wat duidelijker geworden hoe je het beste de salon en je instrumenten schoon kan houden.

 

Succes!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »