Het is belangrijk om je penseel goed schoon te houden. Met een schoon penseel krijg je het mooiste en het beste resultaat .

Hoe reinig je een acrylpenseel?

De vraag stelling hierboven is eigenlijk onjuist. Een acrylpenseel kun je namelijk niet reinigen. Een acrylpenseel kun je alleen schoonhouden door het voorkomen van acrylresten in je penseel.

1. Waar moet je op letten?

Tijdens het werken met acrylnagels is het belangrijk dat je een schoon pluisvrij doekje bij je werkplek hebt liggen. Denk aan een celstofdepper, keukenrol, enz.

Nadat je acryl hebt aangebracht op de nagel, haal je het penseel een aantal keren over het doekje. Let er daarbij op dat je de haren van het penseel in een punt houdt. Is je penseel niet helemaal schoon? Doop het dan even in de acrylliquid en wrijf het weer een aantal keer over doekje.

Na het zetten van de acrylnagels maak je het penseel nog een keer schoon. Controleer of je penseel echt goed schoon is. Eventueel kun je het penseel (alleen de haren) even in de brushcleaner reinigen. 

Berg je penseel netjes op met de haren in een punt. De punt zorgt ervoor dat je de acryl goed kan oppakken. Staan de haren niet in een punt? Dan komt er makkelijk acryl tussen, wat weer moeilijk te verwijderen is.

2. Het vullen van je dappendish

Zorg tijdens het werken met acryl dat je dappendish goed gevuld is. Hierdoor zorg je ervoor dat je penseel de bodem niet raakt. (zo hou je de punt van de haren netjes)

Daarnaast zakken er restjes acryl naar de bodem, zodra je het penseel in de liquid doopt. Wanneer de dappendish niet goed gevuld is, doop je automatisch het penseel dieper in de dappendish en daarmee in de liquid. Je raakt de bodem en de restjes die net naar beneden zijn gezakt komen in de haren terecht. 

3. Het gebruik van de penseelreiniger.(brushcleaner)

Je kunt de haren van het acrylpenseel extra reinigen in de brushcleaner. We raden je aan om een penselenreinigsbox te gebruiken. Dit handige hulpmiddel heeft speciale haajes die een penseel kunnen vastklemmen. Hiermee voorkom je dat de haren de bodem raken.

Zorg ervoor dat alleen de haren in de vloeistof hangen. 

Laat de haren ca 10 minuten weken, daarna reinigen in acryl liquid. Droog de haren af met een celstofdepper, zorg dat de punt in de haren behouden blijft.

4. Hoe bewaar ik mijn acrylpenseel?

Een acrylpenseel kun je het beste liggend bewaren. Het beste is om het penseel in een koker te bewaren met de haren afgedekt.

Hoe reinig je een gelpenseel?

Tijdens het zetten van gelnagels, kun je het penseel regelmatig afnemen met een celstofdepper met een beetje gelcleanser. Strijk met de haren mee en zorgt ervoor dat deze plat blijven. 

Wanneer je klaar bent met je gelnagels, reinig je het gelpenseel door deze te weken in de penseelreiniger (bruchcleaner). We adviseren je aan om de penselenreiningsbox te gebruiken in combinatie met de penseelreiniger.  ( zie foto onder)

Let erop dat de haren de bodem niet raken.

Na het weken even afnemen met een celstofdepper (of andere pluisvrije doek).

Bewaar je penseel liggend. Het liefste met het penseel in een koker en de haren afgedekt.

 

Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Reinigingsbox nagelpenselen

Een absolute must om uw penselen te reinigen. Met deze reinigingsbox hangen uw penselen in de vloeistof, zonder de bodem te raken. Uw...

3,69